Om UNICEF Sverige / Jobb och praktik

Om praktik och arbete på UNICEF

På UNICEF i Sverige arbetar vi med insamling, kommunikation och opinionsbildning. För ett arbete här är det relevant med utbildning inom exempelvis kommunikation, marknadsföring, journalistik, juridik, statsvetenskap eller ekonomi.

Just nu söker vi

Invänta att tjänsterna laddas, det tar några sekunder.

Spontana ansökningar

Tyvärr har vi inte möjlighet att hantera spontana ansökningar för tjänster som inte utannonserats.

Praktisera på UNICEF Sverige

UNICEF Sverige i Stockholm tar emot praktikanter varje termin under en period på fyra till sex månader (jan-juni eller aug-dec). Vi erbjuder praktikplats till personer som studerar eller som nyligen har avslutat sina studier på universitets- eller högskolenivå. Din praktik ska vara finansierad som en del av den utbildning du går. 

Praktiken på UNICEF Sverige ger en helhetsbild av vår verksamhet. Som praktikant får du både arbeta med sakfrågor och administration. Den som söker praktikplats hos oss bör vara en god kommunikatör och kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska. På kansliet arbetar vi med kommunikation, opinionsbildning och insamling, vilket även de praktikanter som är hos oss gör. Samtliga sökande till praktikplatser kommer att få besked senast två månader efter sista ansökningsdatum.

Praktik på programavdelningen

För att praktisera på programavdelningen är en lämplig inriktning på utbildningen barnrättsfrågor, mänskliga rättigheter eller internationella relationer. Vi ser gärna att du studerar till statsvetare, samhällsvetare, socionom eller jurist. I arbetsuppgifterna ingår bland annat omvärldsbevakning, utredningsarbete och att skriva faktatexter. Det är därför viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser gärna att du har erfarenhet från UNICEF som frivillig, barnrättsinformatör, telemarketingpersonal eller Face2Face. Ansök här.

Praktik på kommunikationsavdelningen

För att praktisera på kommunikationsavdelningen ser vi gärna att du studerar eller har studerat kommunikation på universitet/högskola eller motsvarande. Till exempel information/PR, digital kommunikation eller marknadskommunikation/reklam. Du som söker bör kunna programmen Photoshop och InDesign, samt gärna ha erfarenhet av research och att skriva och redigera texter. Har du tidigare jobbat med webbpublicering eller marknadsmaterial är det ett plus. Du bör vara självgående och intresserad av att prova på det mesta som arbetet på en kommunikationsavdelning kan innebära. Ansök här.

Arbete inom UNICEF internationellt och ute på fält

Söker du allmänt tjänster i internationella organisationer eller andra uppdrag utomlands underhåller SIDA en länklista.

Folke Bernadotteakademin har också i uppdrag att rekrytera för internationella fredsinsatser. För detta ändamål har Akademin en personalförsörjningsfunktion.

Utöver detta finns en rad svenska frivilligorganisationer som har internationella tjänster. Många av dessa kan du hitta på Forum Syds hemsida.

För att vara aktuell för en tjänst inom UNICEF internationellt krävs det att man har en magisterexamen från universitet eller högskola. Organisationen söker personer med inriktning mot statsvetenskap, mänskliga rättigheter, internationella relationer, utvecklingskunskap eller ekonomi liksom studier av exempelvis hälsa, nutrition och kommunikation.

Ute på fält finns en rad yrken representerade: alltifrån läkare och sjuksköterskor till personer som arbetar med vatten/sanitet, infrastruktur samt projektplanering/utvärdering.

Rekrytering till UNICEFs internationella arbete sköts i Sverige av SIDA. För mer information kontakta SIDAs rekryteringsavdelning eller titta på SIDAs hemsida.

För JPO-tjänster, praktik och volontärverksamhet inom UNICEF internationellt, besök vår internationella hemsida för mer information.

1847

Ge pengar varje månad

Hjälp barn överallt, varje dag, året runt. Från 100 kr per månad.

Bli Världsförälder

48870

Ge bort något meningsfullt

Köp produkter som räddar barns liv. Få ett gåvobevis att ge bort.

Handla i gåvoshopen