Default hero image

Över 120 000 människor - hälften av dem barn - har hittills blivit hemlösa på grund av översvämningar i Mocambique. Ytterligare 285000 människor är hotade på grund av det höga vattenståndet i floden Zambezi och dess bifloder. UNICEF finns på plats och har ställt om den reguljära verksamheten för att möta de akuta behoven.

Skribent |

Publicerad |

2007 02 23

Uppdaterad |

2007 02 23

UNICEF vädjar om hjälp till översvämningsdrabbade i Mocambique

Översvämningarna i Mocambique är de värsta på många år. Det är regnsäsongens ovanligt kraftiga regn såväl i Mocambique som i grannländer som har lett till att floden Zambezi riskerar att svämma över.

UNICEF distribuerar förnödenheter

UNICEF har ställt om verksamheten på plats och distribuerar förnödenheter, däribland vattentankar, hinkar, presenningar, myggnät mot malaria och school-in-a-box (som gör det möjligt att starta undervisning under enkla former).

UNICEF är också redo att hjälpa människor som nu lever i läger med hygienutbildning och att se till att barnen skyddas från övergrepp samt ge särskilt skydd till föräldralösa och andra extra utsatta barn.

Mer resurser behövs

UNICEF vädjar om extra resurser för att hjälpa den drabbade befolkningen. Läget riskerar att bli ännu värre. Fortfarande återstår cirka sex veckor av regnperioden och dessutom har landet drabbats av orkanen Favio.

Vill du hjälpa barn i katastrofer som den i Mocambique? Ge en gåva till UNICEFs insater i katastrofer världen över här »

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Pojke Rafah - 2023 - cropped
Gaza

Akut brist på mat och snabb spridning av smittsamma sjukdomar hotar hundratusentals barns liv i norra Gaza, enligt en ny rapport.

pojkar - matkö Gaza 2023 - cropped
Gaza

En miljon barn i Gaza upplever en akut hungerkris, och mest sårbara är barn under fem år som riskerar svår och livshotande undernäring. Det enda som på allvar kan hindra tusentals fler barn från att dö är en omedelbar vapenvila.  

Syskonpar - Syrien 2023 - cropped
Jordbävning

Ett år har gått sedan två förödande jordbävningar och många efterskalv drabbade sydöstra Turkiet och Syrien. Sedan dess har vi jobbat med att nå så många som möjligt i området. Men nu kommer vintern och behovet av hjälp är fortsatt enormt.