Gaza-Israel-flicka-2023

Barnen drabbas värst

av våldet i Gaza och Israel

Hundratusentals barn och deras familjer har börjat fly norra Gaza inför hoten om storskaliga attacker. Detta följer på dagar av bombningar i Gaza efter de brutala attackerna mot Israel den 7 oktober.

Skribent |

Publicerad |

2023 10 14

Uppdaterad |

2023 10 14

Barnen drabbas värst av våldet i Gaza och Israel

Nästan en vecka in i kriget har hundratals barn på båda sidor enligt rapporter dödats och tusentals har rapporterats vara skadade Det finns absolut ingenting som kan rättfärdiga det här dödandet, lemlästandet och bortförandet av barn, säger UNICEFs talesperson James Elder.

UNICEF är extremt oroade över situationen

Många barn har dödats eller skadats och otaliga andra har utsatts för våld och riskerar att bli traumatiserade för livet. UNICEF kräver ett omedelbart eldupphör och säkert tillträde för att kunna komma in med akut humanitär hjälp till barn och familjer i Gaza.

Vi kräver också en omedelbar och säker frigivning av israeliska barn som hålls som gisslan i Gaza. Bortförandet av barn under konflikter är en av de sex grova överträdelser som identifieras och fördöms av FN:s säkerhetsråd.
UNICEF står alltid på barnens sida – alla barns. Hjälp oss att rädda liv och bygga en framtid för barn i krig och konflikter.

Kopiera länk
Flicka-rasmassor efter bombning - Gaza 2023

Ge en katastrofgåva!

Gåvor via detta formulär är öronmärkta till Gazakrisen.

Ge som:

Dina 200 kronor kan rena upp till 21 450 liter vatten. Genom att bidra till UNICEFs arbete är du med och räddar barns liv.