Default hero image

Akut behov av mer pengar

till arbetet i Pakistan

Arbetet i det översvämningsdrabbade Pakistan är långt ifrån över. UNICEFs livsviktiga arbete för drabbade barn och familjer hotas nu av en allvarlig underfinansiering. Endast 53 procent av den efterfrågade budgeten har kommit in och man ber nu om mer stöd.

Skribent |

Publicerad |

2010 11 10

Uppdaterad |

2010 11 10

Akut behov av mer pengar till arbetet i Pakistan

Det är nu viktigare än någonsin att världen inte glömmer katastrofen i Pakistan. Miljoner människor är fortfarande i stort behov av rent vatten, sanitet, hälsovård, utbildning och grundläggande skydd. Nya utmaningar med att nå fram med hjälp möter personalen på plats i takt med att fler människor återvänder till sina skadade eller förstörda hem.

Kylan närmar sig

Situationen är extra kritisk i de norra delarna av landet då vintern närmar sig. Barnen är i akut behov av varma kläder för att klara kylan. Den kalla luften ökar också risken för att de drabbas av luftvägsinfektioner. Samtidigt är tusentals familjer i de södra regionerna fortfarande drabbade av översvämningen. Det stillastående vattnet ökar faran för spridning av malaria och andra svåra sjukdomar.

UNICEF kan tvingas skära ner på vaccineringar

– Om vi inte får en ökad finansiering måste vi skära ned på vaccinationskampanjen mot mässling som skulle ha omfattat 26 miljoner barn. Hittills har vi vaccinerat 7,9 miljoner barn och vi har inte tillräckligt med pengar för 7 miljoner barn till. Det betyder att det fortfarande kommer att finnas 11 miljoner barn som inte blir vaccinerade och därmed riskerar att drabbas av mässling, säger Karen Allen, biträdande chef för UNICEF Pakistan.

Risk för brist på vatten

Om UNICEF inte får ökade intäkter kommer man även tvingas att dra ned på leveranser av rent dricksvatten. Nu får 2,5 miljoner människor rent dricksvatten varje dag. Om det blir brist på vattnet kommer folk bli tvungna att dricka smutsigt vatten och riskerar då att drabbas av akut diarré och andra vattenburna sjukdomar.

UNICEF behöver fortfarande 117.2 miljoner dollar för att ha möjlighet att fortsätta rädda liv och skydda barnen i Pakistan.

Själv kan du vara med och rena motsvarande 4 500 liter vatten för 50 kr. SMS:a LIV till 72 900 så skänker du 50 kr.

Kopiera länk

Relaterade artiklar

Barn i Rafah - 2024 - cropped desktop
Gaza

UNICEF kräver en omedelbar vapenvila, att mer nödhjälp släpps in för att förhindra en svältkatastrof och att gisslan släpps fri.

Barn i regnigt Rafah - Gaza 2024 - cropped
Gaza

Senast i maj kommer massvält råda i norra Gaza visar en ny analys från IPC, Integrated Food Security Phase Classification. För att förhindra svältkatastrofen krävs en omedelbar humanitär vapenvila och att nödhjälp släpps in i enorm skala.

Flicka - Rafah city - januari 2024 - cropped
Gaza

Det är oförlåtligt att världen tillåter att barn svälter ihjäl. UNICEF och andra organisationer måste få komma in med mer nödhjälp. För barnens skull krävs en omedelbar humanitär vapenvila.