Cafe-Opera-Throphy-blogg.jpg

Skribent |

Publicerad |

2011 09 06

Uppdaterad |

2011 09 06

Operakällaren Trophy drog in 2,4 miljoner till barnen på Afrikas horn

Igår arrangerades golftävlingenOperakällaren Trophy

. Tävlingen, som genomfördes för femte året i rad, samlade i år in pengar till barnen i det katastrofdrabbade området på Afrikas horn. I samband med tävlingen hölls under morgonen ett frukostseminarium där bland andra Hans Blix, f.d. utrikesminister och Jan Eliasson, ordförande Water Aid, delade med sig av sina personliga omvärldsanalyser.Årets tävling med efterföljande bankett och auktion samlade in 2,4 miljoner kronor, ett fantastiskt resultat. Totalt, under de fem år tävlingen nu hållits, har Operakällaren Trohpy samlat in 6 miljoner kronor.– Operakällaren Trophy har verkligen utvecklats till den välgörande faktor som jag en gång drömde om. Jag har själv varit i Afrika och upplevt människornas lidande på nära håll och kan bara tacka alla de människor som ställt upp med ekonomiska bidrag till Operakällaren Trophy. Nu hoppas jag att årets tävling fått fler att blir uppmärksamma på vad som händer i världen, säger Abbe Ibrahim, vd Operakällaren.– Katastrofen på Afrikas horn slår hårdast mot barnen. UNICEF arbetar varje dag för att få ut näring,mediciner och rent vatten till de drabbade. Operakällaren Trophys insamlade bidrag är ett viktigt stöd till arbetet för att rädda liv, säger Per Westberg, vice generalsekreterare för UNICEF.

Spännande frukostseminarium

Frukostseminariet som hölls innan golftävlingen samlade nationell och internationell expertis. I år fickdeltagarna förmånen att lyssna till Jan Eliasson, ordförande Water Aid och Hans Blix, f.d. utrikesminister och f.d. chef för FN:s vapeninspektörer i Irak. De delade med sig av personliga erfarenheter och omvärldsanalyser under ledning av moderator Mark Levengood. Kerstin Karlström från UNICEF Kenya informerade hur de insamlade pengarna kommer att användas och Pär Johansson, årets föreläsare 2010 och grundare av Glada Hudik-teatern, gav sin syn på människors lika värde.Ett stort tack riktar vi till Abbe, Operakällaren och alla de som var på ett eller annat sätt bidrog till en fantastisk dag och kväll till förmån för barnen på Afrikas horn.Bilder från gårdagen:

Operakallaren-blogg2.jpg
Operakällaren ThrophyFoto: Alexander Erwik
Mats-Sundin.jpg
Mats SundinFoto: Alexander Erwik
Ernst-Billgren.jpg
Ernst BillgrenFoto: Alexander Erwik
Peppe.jpg
Peppe EngFoto: Alexander Erwik
Kopiera länk

Relaterade artiklar

ig-fb-unicef_wp_43911 copy.png
Elfenbenskusten

I Elfenbenskusten går 1,5 miljoner barn och unga inte i skolan. Majoriteten är flickor. Ett nytt UNICEF-projekt som finansieras av Svenska Postkodlotteriet kommer nu ge flickor som slutat i skolan en andra chans. I projektet får 1 000 flickor möjlighet att uppfylla sina drömmar genom innovativa yrkesutbildningar som fokuserar på framtidsyrken.

efva-dont-judge-scaled.jpg
Sverige

Det var först när sonen frågade varför det stod not for sale i en silverring som allt föll på plats. Det lika starka som självklara budskapet om att ingen är till salu, inringat av taggtråd, blev symbolen i den smyckeskollektion Efva Attling sedan tog fram till förmån för UNICEF för att stödja arbetet mot våld och exploatering av barn. 

un0619564-scaled-e1649169046998.jpg
Ukraina

UNICEF levererar dagligen akuthjälp till Ukraina och hjälper barn och familjer på flykt från kriget. Svenska företags bidrag till insatserna i Ukraina är rekordstort. Över 1 400 företag har genom gåvor och initiativ samlat in flera hundra miljoner till UNICEFs arbete för barnen.