Insamlingsbild

En droppe vatten...

8 364 kr
167 % av mål på 5 000 kr insamlat
En insamling startad av Malin Ohlson

UNICEF arbetar för att alla barn i hela världen ska få sina rättigheter tillgodosedda. Genom att ge en gåva till den här insamlingen är du med och förändrar barns liv. Tillsammans kämpar vi för alla barn!

Hej!
Jag heter Malin och jag arbetar som förskollärare på en liten privat förskola på landsbygden. Jag har huvudansvar för 9 vetgiriga och kloka 5-åringar.
Vi har pratat om allt från gröngölingar, katter, former, bokstäver, siffror, traditioner, vatten, hur man är en bra kompis med mera.
En dag när vi samlades i vår grupp pratade vi om att vi har så mycket att vara tacksamma över. Vi har mat, kläder, en varm säng, en familj som bryr sig om oss, rent vatten med mera.
Då jag ville spetsa till det lite, mest för att få barnen att förstå att detta inte är en självklarhet för alla barn, så berättade jag att i vissa delar av världen får barn lägga sig hungriga, de vaknar hungriga, de kanske får sova på ett smutsigt jordgolv. De får också gå långa sträckor för att få rent vatten,
Jag ville få barnen att känna empati och om möjligt kunna sätta sig in i ett annat barns situation, om än bara delvis.
Därför vill jag starta ett projekt där barnen i min grupp och på vår förskola får vara med och samla in pengar för att bidra till vattenförsörjningen på någon plats i världen.
Jag vill få barnen att bli medvetna om att vi alla har en möjlighet att göra skillnad i annan människas liv :)

Sprid insamlingen för att få ännu fler att kämpa för barnen.

Här är alla 20 som givit till insamlingen

Din insamling? Administrera den här.

Stöd insamlingen

Ge pengar