FARC

FARC är benämningen på Colombias väpnade revolutionära styrkor. UNICEF arbetar för att barn som utnyttjats av väpnade styrkor har ett hem att återvända till och att samhället ska välkomna barnen tillbaka. Vi ser också till att barn som använts som barnsoldater får rehabilitering, psykosocialt stöd och skolgång.

DR.Kongo_.05-1260.Roger-LeMoyne-575x383.jpg
Colombia

FARC-gerillan har kommit överens med den colombianska regeringen om att frige alla barn. Goda nyheter och ett steg i rätt riktning efter en mycket våldsam och utdragen konflikt. Till en början gäller det barn under 15 år men i förlängningen ska alla barn släppas. UNICEF finns på plats och står beredda att hjälpa barnen.

ericsaade-575x383.jpg

I Colombia har en väpnad konflikt mellan regeringsstyrkor och illegala gerillagrupper pågått i över 50 år. Många barn utnyttjas i konflikten. Artisten Eric Saade besöker en illegal kåkstad i Soacha och träffar barn som lever under konstant hot om våld från kriminella gäng. Han träffar också Wolfram som har flytt från Farc där han tvingades vara barnsoldat.

Unicef Logo Swedish
Colombia

Colombia I den colombianska regionen Cauca, pågår hetsiga strider mellan FARC-gerillan och den colombianska armén. Många barn har drabbats och UNICEF oroar sig för deras skydd och rättigheter.