Världens kväll – för alla barn

1 maj sändes Världens kväll - för alla barn i TV4. Programmet finns nu att se i TV4 Play. 

Renée Nyberg besöker Kenya

Nigeria, Somalia, Sydsudan och Jemen hotas av svält. 1,4 miljoner barn riskerar att dö av undernäring och många familjer flyr sina hem för att hitta mat. Inför Världens kväll - för alla barn reste Renée Nyberg till Kenya för att träffa barn som drabbats hårt av hungerkatastrofen.

Miriam och Elisa Bryant på Haiti

Haiti har de senaste åren drabbats hårt av naturkatastrofer. I oktober förra året svepte orkanen Matthew in över landet. Över tre miljoner människor drabbades av katastrofen. Tidigare i år reste systrarna Miriam och Elisa Bryant till Haiti och träffade nioåriga Ketchena som förlorade allt hon ägde i orkanen. 

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso i Libanon

Konflikten i Syrien har pågått i över sex år och tvingat miljontals människor att fly från sina hem. Inför Världens kväll – för alla barn träffade artisten Pernilla Wahlgren och hennes dotter Bianca tioåriga Asmaa som tvingats fly till Libanon.

Jenny och Niklas Strömstedt reser till Malawi

Väderfenomenet El Niño har under de senaste två åren orsakat förstörda skördar och brist på mat och vatten i Malawi. Nära en miljon barn riskerar nu att drabbas av undernäring. I mars reste Jenny Strömstedt med sin make artisten Niklas Strömstedt till Malawi. 

Över 28 624 nya Världsföräldrar! 

Varje minut räknas. Det var ledorden bakom Världens kväll – för alla barn. En kväll där vi ville inspirera fler att bli Världsföräldrar och kämpa för utsatta barn runt om i världen. Och fler blev vi. Över 28 624 personer anmälde sig som Världsföräldrar under kvällen vilket är helt fantastiskt! 

David Hellenius och Renée Nyberg gjorde ett strålande jobb som programledare och är båda engagerade i UNICEFs arbete. Under kvällen bjöds det på uppträdande med duetter och låttolkningar av Loreen, Ebbot, Helen Sjöholm, Peter Jöback, Lisa Nilsson, Nano, Linnea Henriksson, Per Gessle, Mauro Scocco och Plura. Humorstjärnorna Mia Skäringer, Johan Rheborg och Henrik Dorsin lät även publiken möta ”Tabitha”, ”Fredde” och ”Ove”.

Kvällen var också fylld av allvar. Tittarna fick följa med på gripande resor för att få inblick i vårt viktiga arbete. Till exempel reste Världsföräldrarna Jenny och Niklas Strömstedt till Malawi och träffade Elias som lider av undernäring på grund av matbristen som råder i bland annat södra och östra Afrika.

Stort tack till alla nya och gamla Världsföräldrar. Tillsammans räddar vi barns liv. 

Världens kväll - för alla barns finns att se i TV4 Play. 

 

  • Världens kväll
    Renée Nyberg och David Hellenius ledde Världens kväll - för alla barn 2017. Foto: Melker Dahlstrand

Var med i kampen för alla barn – Bli Världsförälder

Vi vet att det går att skapa en bättre värld för alla barn och vi vet hur man gör, men vi behöver fler som är med i det livsviktiga arbetet. Genom att bli Världsförälder är du med och kämpar för alla barn runt om i världen. Varje dag, året runt. Läs mer om att vara Världsförälder här.

Jenny och Niklas Strömstedt i Malawi

I mars åkte Jenny och Niklas Strömstedt till Malawi och träffade femåriga Elias som lider av undernäring. 

Miriam och Elisa Bryant på Haiti

Tidigare i år reste systrarna och artisterna Miriam och Elisa Bryant till Haiti och träffade nioåriga Ketchena som förlorade allt hon ägde i orkanen Matthew. 

Renée Nyberg i Kenya

Renée Nyberg reste under våren till Kakuma i Kenya för att träffa barn som drabbats hårt av hungerkatastrofen.

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso i Libanon

Artisten Pernilla Wahlgren och hennes dotter Bianca träffade tioåriga Asmaa som tvingats fly från Syrien och bor nu i ett flyktingläger i Libanon. 

14 år - nästan 238 000 Världsföräldrar

År 2002 fanns det cirka 16 750 Världsföräldrar i Sverige. Idag, femton år senare, har antalet ökat till över 237 980. De bidrar med 100 kronor i månaden eller mer till arbetet för barns rättigheter världen över.

Behoven är enorma och därför behövs det ännu fler Världsföräldrar som är med och kämpar för alla barn.
Bli Världsförälder du också! 

Våra samarbetspartners

Vi är stolta över att presentera våra samarbetspartners.