Rädda barns liv med rent vatten

Varje dag dör barn av smutsigt vatten.
Var med och ändra på det.

Jag vill ge

  • kr


Betala med

När du går vidare kommer du till en säker betalsida för kreditkort, där du utför överföringen av din gåva.

När du går vidare kommer du till din internetbank, via en säker anslutning.

Sulem, nio år, bor i Etiopien som är ett av världens fattigaste länder. Landet är också hårt drabbat av svår torka. Brist på rent vatten är ett stort problem för många familjer och som alltid är det barnen som drabbas värst.

Hundratals barn dör av smutsigt vatten varje dag

Det är lätt att ta rent vatten för givet. Men för många barn är det långt ifrån en självklarhet. Sulem, nio år, bor i Etiopien som är ett av världens fattigaste länder. Landet är också hårt drabbat av svår torka. Brist på rent vatten är ett stort problem för många familjer och som alltid är det barnen som drabbas värst.

UNICEF delar ut vattenrenings­tabletter, levererar dricksvatten i stora lastbilar och installerar vattentankar så att barn som Sulem får rent vatten varje dag. Men det finns miljontals barn världen över som tvingas dricka smutsigt vatten. Det måste vi ändra på tillsammans.

Din gåva behövs nu.

Dina pengar används för att ge fler barn tillgång till rent vatten och skydda dem från diarré och andra livshotande sjukdomar.

Vad gör UNICEF?

UNICEF arbetar varje dag för att alla barn ska få tillgång till rent vatten, både med snabba insatser i katastrofer och långsiktigt i utsatta områden.

Kostnadsexempel

  • 355 kronor räcker till exempel till 8 688 vattenreningstabletter som renar upp till 43 440 liter vatten.
  • 725 kronor räcker till exempel till 17 743 vattenreningstabletter som renar upp till 88 715 liter vatten.