Gå till innehållet
Två flickor i Sydsudan hämtar smutsigt vatten ur Nilen.

Rädda barns liv med rent vatten

Varje dag dör barn av smutsigt vatten. Var med och ändra på det.

Hundratals barn dör av smutsigt vatten varje dag. Det är lätt ­att ta rent vatten för givet. Men för systrarna Eva, tio år, och Catherine, åtta år, från Sydsudan är det långt ifrån en själv­klar­het. De går flera timmar varje dag för att hämta föro­renat dricks­vatten ur Nilen. Båda flickorna har blivit sjuka flera gånger av vattnet och ris­kerar att drabbas av all­varliga sjuk­domar som kan leda till döden.

UNICEF arbetar varje dag för att lösa vatten­problemen, både med snabba insatser i kata­strofer och lång­sik­tigt i ut­satta om­råden. Vi borrar bland annat brunnar, rustar upp vatten­stationer, installerar soldrivna pumpar och delar ut vatten­renings­tabletter. Men det saknas resurser för att hjälpa alla, och många fler barn behöver hjälp.

Dina pengar används för att ge fler barn till­gång till rent vatten och skydda dem från diarré och andra livs­hotande sjuk­domar.

kr

Kostnadsexempel: 400 kronor räcker till exempel till 4 348 vatten­renings­tabletter som kan rena upp till 86 960 liter vatten. 600 kronor räcker till exempel till 6 522 vatten­renings­tabletter som kan rena upp till 130 440 liter vatten.

Betala med

  • När du går vidare kommer du till en säker betalsida för kreditkort.

  • När du går vidare kommer du till din internetbank, via en säker anslutning.

Information om hur vi behandlar dina personuppgifter hittar du i vår integritetspolicy.