Gå till innehållet
Två flickor i Sydsudan hämtar smutsigt vatten ur Nilen.

Rädda barns liv med rent vatten

Varje dag dör barn av smutsigt vatten. Var med och ändra på det.

Hundratals barn dör av smutsigt vatten varje dag. Det är lätt ­att ta rent vatten för givet. Men för systrarna Eva, tio år, och Catherine, åtta år, från Sydsudan är det långt ifrån en själv­klar­het. De går flera timmar varje dag för att hämta föro­renat dricks­vatten ur Nilen. Båda flickorna har blivit sjuka flera gånger av vattnet och ris­kerar att drabbas av all­varliga sjuk­domar som kan leda till döden.

UNICEF arbetar varje dag för att lösa vatten­problemen. Bland annat genom att borra brunnar, rusta upp vatten­stationer, installera soldrivna pumpar och dela ut vatten­renings­tabletter. Men det saknas resurser för att hjälpa alla, och många fler barn behöver hjälp.

Dina pengar används för att ge fler barn till­gång till rent vatten och skydda dem från diarré och andra livs­hotande sjuk­domar.

UNICEF arbetar varje dag för att alla barn ska få till­gång till rent vatten, både med snabba insatser i kata­strofer och lång­sik­tigt i ut­satta om­råden.

kr

Kostnadsexempel: 400 kronor räcker till exempel till 4 385 vatten­renings­tabletter som kan rena upp till 87 700 liter vatten. 600 kronor räcker till exempel till 6 578 vatten­renings­tabletter som kan rena upp till 131 560 liter vatten.

Betala med

  • När du går vidare kommer du till en säker betalsida för kreditkort.

  • När du går vidare kommer du till din internetbank, via en säker anslutning.

Information om hur vi behandlar dina personuppgifter hittar du i vår integritetspolicy.