Insamlingsmaterial till Faktoriet

Vi har tagit fram affisch, flyers och kvitto ni kan använda för att samla in pengar till ert storverk.

Skolans insamlingslänk

Affisch

Affisch

Affisch med skolans namn och info om hur en ger pengar till ert storverk.

Ladda ned affisch

Flyers

Flyers

Flyers med skolans namn och info om hur en ger pengar till ert storverk samt baksida med information om vad pengarna som samlas in går till. Flyers går även att använda till bössor.

Ladda ned flyers

Kvitton

Kvitton

Kvittot är till för att garantera att inga pengar försvinner från insamlingen. Det är elevens bevis på hur mycket pengar eleven har samlat in. Ladda ned och skriv ut kvitton till eleverna.

Ladda ned kvitto eller be eleverna fylla i det här formuläret, med information om vilken mejladress de ska skicka det till.

För anmälda skolor

Vi kommer att ta fram ett studiematerial som kopplar samman Operation Dagsverke med flera av skolans ämnen inom högstadiet och gymnasiet inför HT18. Du hittar även information om vår tävling, mer information om insamlingen och möjlighet att boka barnrättsinformatörer.

Jury för att välja ut bästa storverksinitiaiv

Tävla om årets bästa storverk

Var med och tävla om årets bästa storverk inom fyra kategorier. Vi har en stjärnspäckad jury i årets OD-tävling.

Läs mer om tävlingen

Årets projektland

2018 års Operation Dagsverke kommer att gå till UNICEFs utbildningsprogram i Albanien. Operation Dagsverke kommer att bidra till den del av programmet som skyddar elever mot våld i skolan.

Läs mer om programmet här.

Gör ert Operation Dagsverke till ett riktigt storverk

Material att ladda ner

Material för 2018 kommer senare i vår.

Låt en barnrätts­informatör besöka din skola

Våra barnrätts­informatörer besöker skolorna kostnadsfritt under höstterminen. Vid besöken gör de övningar samt inspirerar och motiverar eleverna till att engagera sig i kampanjen, informerar om barnkonventionen och barns rättigheter.

Här bokar ni in ert skolbesök

Hitta din skolas insamlingssida

Här hittar du alla anmälda skolors insamlingssidor. På skolans sida kan du läsa om deras insamling och enkelt ge pengar via Swish, SMS, kort- och direktbetalning eller faktura. 

Skolornas insamlingssidor