Gå till innehållet

Miljonärer går till banken. Filantroper går till historien.

Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. Vi vet att det går och vad som behöver göras. Och vi kan göra det med din hjälp. UNICEF Sveriges filantropiprogram är en unik möjlighet att uppleva och inspireras av hur sociala investeringar skapar en bättre framtid för barn runt om i världen.

Du kan förändra barns liv

Varje dag dör 14 000 barn under fem år av orsaker vi kan förhindra med enkla lösningar. I konflikter runtom i världen tvingas barn fly från sina hem, skiljas från sina föräldrar eller bli barnsoldater. Miljontals barn arbetar som borde sitta i en skolbänk. UNICEF kämpar för alla de här barnen.

Vi vet att det går att förändra situationen och vi vet hur man gör. Vi har expertisen, erfarenheten, beprövade metoder och det inflytande som behövs för att få jobbet gjort. För att kunna fortsätta det livsviktiga arbetet för barnen är vi helt beroende av bidrag från regeringar, företag och privatpersoner.

Var vill du sätta ditt avtryck?

När du investerar i UNICEFs filantropiprogram placerar du dina pengar i världens viktigaste framtidsfond - barnen. Du kan välja bland fler än 100 länder och nio olika områden. Vill du exempelvis stödja vårt arbete för barns rätt till utbildning i Sierra Leone? Vill du förse byar i Guatemala med rent vatten? Vill du bygga upp samhällen igen efter en katastrof?

Du får möjlighet att besöka fältet och med egna ögon se hur dina investeringar förändrar barns liv. Var vill du sätta ditt avtryck? 

Investera i världens viktigaste framtidsfond

När du investerar i UNICEFs filantropiprogram placerar du dina pengar i världens viktigaste framtidsfond – barnen. Att satsa på barnen är den bästa garantin för att uppnå en hållbar ekonomi och samhällsutveckling. Och du kan lita på att dina pengar används på allra bästa sätt.

Vår arbetsmetod och strategi är unik och effektiv. Vi arbetar långsiktigt och brett – för alla barn, i alla situationer och på alla nivåer i samhället. Vi samarbetar med barnen, familjen, lokala hjälporganisationer, myndigheter och regeringar. Det är det bästa sättet att åstadkomma hållbara förändringar.

Läs mer om vårt erbjudande här nedan:


Välkommen att kontakta Alexandra Byröd om du har frågor eller önskar bli UNICEF Sveriges nästa filantrop. Vi delar gärna med oss av våra referenser. 

Alexandra Byröd
Ansvarig Filantropi och stora donationer
Mobil 073-840 51 20