Gå till innehållet

Släpp in barnkonventionen i klassrummet!

Här hittar du undervisningsmaterial som går att ladda ner eller beställa från oss. Låt dig inspireras av lektioner, filmer med mera och sätt fart på diskussionerna i klassrummet och förskolan.

Filmer

Spel

I stormens öga

I stormens öga är UNICEFs interaktiva klassrumsspel om barnkonventionen för årskurs 4-7. Medverkande är bland annat Mark Levengood. Spelet riktar sig till lärarledda grupper om minst 12 elever.

Det här är ett spännande skolmaterial om barns rättigheter och om barns situation världen över. Syftet är att få barn intresserade av barnkonventionen och vilken roll rättigheter spelar i våra liv. I stormens öga riktar sig till lärarledda grupper om minst 12 elever i årskurs 4-7. Materialet består av det webb-baserade spelet I stormens öga med tillhörande inspirationsfilm och lärarhandledning.

Barnkonventionen som grund

Spelet är uppbyggt kring barnkonventionens fyra huvudprinciper och visar vad som händer när eleverna själva får bygga sitt samhälle genom samarbete, diskussioner och beslutsfattande.

Överleva på en öde ö

Handlingen går ut på att en stor grupp barn i olika åldrar blir strandsatta på en öde ö, där de ska försöka överleva tills de upptäcks och kan återvända hem. På ön som tidigare varit bebodd, finns bostäder, rent vatten och möjligheter att skaffa mat. Olika scenarier spelas upp och eleverna ställs inför olika dilemman, där det gäller att fatta viktiga beslut.

Ladda ner material och spela

För att kunna spela i stormens öga behöver du ladda ner lärarhandledning, frågelappar till deltagarna och diskussionskort.