Gå till innehållet

Norwegian flyger med hjälp till barn i nöd

Norwegian

Det norska flygbolaget Norwegian och UNICEF har samarbetat sedan 2007, och har tillsammans genomfört flera insamlingsaktiviteter. Projektet ”Fyll ett flyg" har kombinerat båda parters expertområden genom att fylla hela plan med livräddande förnödenheter som sedan flygs till barn som drabbats av en konflikt eller katastrof.

Ett flygplan från Norwegian fylls med livräddande förnödenheter som ska flygas till barn i Mali.

Tillsammans har Norwegian och UNICEF skickat flygplan fullastade med livräddande produkter och skolmaterial till bland annat Mali, Centralafrikanska republiken och till flyktingläger i Jordanien. Målet är att nå utsatta barn och förbättra deras liv, bland annat genom att hjälpa dem att kunna gå i skolan igen.

I en konflikt är det viktigt att så snart som möjligt få igång skolundervisningen. Dels för att barnen inte ska stanna i sin utveckling, men främst för att det är en trygg plats för de barn som råkat illa ut och som behöver återhämta sig från svåra upplevelser. Skolan ger barnen en känsla av vardag, där de kan leka, läka och bara få vara barn.

Stödet till UNICEF kommer även från Norwegians kunder och anställda. Flygbolagets passagerare kan välja att ge en gåva till UNICEF genom insamling ombord på flyget och vid köp av flygbiljetter online, och Norwegians anställda har valt att skänka sina företagsjulklappar till UNICEF. 

Vill du veta mer?

Läs gärna mer på vår blogg om "Fyll ett flyg" och samarbetet mellan Norwegian och UNICEF samt läs en intervju med Bjørn Kjos, VD och koncernchef för Norwegian.