Gå till innehållet

Nordic Choice Hotels är hotell­kedjan som hjälper ut­satta barn

Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels har sam­arbetat med UNICEF sedan 2008. Redan från starten har det varit tydligt vad som ligger hotell­kedjan närmast hjärtat – barn i utsatt­het. Genom åren har det nordiska före­taget enga­gerat sig i flera projekt till­sammans med UNICEF för att göra världen bättre för barn.

Nordic Choice Hotels och UNICEF samarbetar för att stoppa människohandel och hjälpa utsatta barn i Kambodja.

En del av samarbetet är projektet Sweet Dreams som är inriktat på att stoppa människohandel och hjälpa barn i Kambodja att få en barndom fri från våld, övergrepp och utnyttjande. Varje gång en gäst checkar in på ett hotell som tillhör Nordic Choice Hotels bidrar de till att barn som utsatts för människohandel får en trygg natts sömn. En del av insamlingen sker också genom att hotellen säljer armband som tillverkats av mammor till barnen vid ett av centren i Kambodja.

Vi är stolta över att sam­arbeta med UNICEF. De visar varje dag att hjälpen kommer fram. Vem som helst kan hjälpa lite. Och till­sammans kan vi hjälpa många.

Petter A. Stordalen, Ägare av Nordic Choice Hotels

Ett års insamling genom Sweet Dreams räckte till att under ett års tid driva fyra center i Kambodja för barn som utsatts för människohandel, och gav utsatta barn hela 103 000 nätter i trygghet.

Nordic Choice Hotels stödjer också UNICEFs arbete i konflikter och katastrofer genom bland annat kampanjen 50 for Life. Kampanjen innebär att gäster kan välja att lägga till 50 kronor på räkningen när de checkar ut. Den insamlade summan matchas sedan av hotellkedjan.