M-magasin skänker en krona för varje såld tidning

Sedan 2008 samarbetar UNICEF med M-magasin, ett av Bonnierkoncernens månadsmagasin, som riktar sig till kvinnor över 50. M-magasin kämpar tillsammans med UNICEF för barns och kvinnors rättigheter genom projekt som ger skydd samt främjar utbildning och affärsverksamhet.

M-magasin har sedan samarbetets start skänkt en krona till UNICEF för varje såld tidning. Hittills har samarbetet resulterat i intäkter på över åtta miljoner kronor. Pengarna har bland annat använts till att ge utsatta kvinnor i Etiopien en möjlighet att komma igång med affärsverksamhet av olika slag, och för att ge barn och kvinnor i Nepal utbildning och skydd mot våld och övergrepp.

M-magasins tidigare chefredaktör Amelia Adamo är starkt engagerad i frågor som rör barns rättigheter. Hon har vid flera tillfällen besökt Etiopien och Nepal och skildrat situationen för kvinnor och barn i ett flertal artiklar.

Amelia Adamo
© Håkan Elofsson

Vill du veta mer?

På vår blogg kan du läsa mer om samarbetet och insatserna för barn och kvinnor i Nepal och Etiopien. Alla inlägg hittar du här.

När vi startade M-magasin var det viktigt för mig att ge tillbaka. Och när jag reser med UNICEF ser jag på plats att M-kronorna gör nytta.”

Amelia Adamo F. d. chefredaktör, M-magasin