Våra samarbetspartners / Louis Vuitton

Louis Vuitton hjälper barn i katastrofer

2016 påbörjade Louis Vuitton och UNICEF ett samarbete för att samla in pengar till UNICEFs arbete för barn som drabbas av konflikter, katastrofer, sjukdomar och andra situationer som hotar barns liv.

Katastrofleverans, Irak.
© UNICEF/Anmar
Louis Vuitton stöttar UNICEF för att barn som drabbas av katastrofer och konflikter ska få den hjälp de behöver. Som Sarah, 7 år, som fått vinterkläder vid en av UNICEFs katastrofleveranser i Irak.

Under en katastrof är barnen alltid de mest utsatta och riskerar sjukdomar, undernäring och våld. Genom försäljningen av smycket ”The Silver Lockit” samlar Louis Vuitton in pengar för att stödja UNICEFs insatser att rädda barns liv och skydda deras rättigheter världen över. För varje sålt smycke går 200 dollar till UNICEF.

”The Silver Lockit” är en berlock i formen av ett lås som ska symbolisera skydd och omtanke. Förutom att sälja smycket uppmanar Louis Vuitton till att sprida löftet att hjälpa barn i utsatta situationer, genom kampanjen #MAKEAPROMISE i sociala medier. Målet är att nå ut till så många människor som möjligt för att öka medvetenheten om de mest sårbara barnens behov, UNICEFs humanitära arbete och att alla kan vara med och hjälpa till.

Tillsammans kan vi skapa verkliga förändringar för barn i de mest utsatta situationer.”

Michael Burke Ordförande och VD Louis Vuitton