Gucci satsar på utbildning

För sjunde året i rad är UNICEFs globala samarbetspartner, Gucci, med och bidrar till en bättre utbildning i några av Afrikas fattigaste länder. Förra året skänkte Gucci över 7 miljoner kronor till skolprojekt i Malawi och Mocambique.

80 miljoner kronor till utbildning

Samarbetet med Gucci är ett av UNICEFs största globala företagssamarbeten och sedan starten för sju år sedan har Gucci skänkt 80 miljoner kronor till arbetet med att förbättra förutsättningarna för barns utbildning.

Glada skolflickor i Thailand
UNICEF/Palani Mohan
Genom att ge barn utbildning kan man förändra förutsättningarna för ett helt lands möjlighet att ta sig ur fattigdom. Här några skolflickor i sitt klassrum i Thailand.

Utbildning – en väg ur fattigdom

Att barn får möjlighet att gå i skolan är en viktig faktor inte bara för det enskilda barnet utan också för ett helt lands utveckling. UNICEF arbetar för att alla barn ska få gå i skolan, oavsett var i världen man bor.

Utbildningsprojektet, som nu innefattar elva länder i Afrika, innebär bland annat att man bygger och renoverar skolor, utbildar lärare, ser till att skolorna är utrustade med bra skolmaterial men man arbetar också för att det ska skolorna ska ha toaletter och rent vatten.

En av UNICEFs största globala partners

När samarbetet mellan UNICEF och modehuset Gucci startade 2005 var inriktiningen att hjälpa barn som på olika sätt drabbats av hiv och aids. Arbetet var både förebyggande men också stöd till behandling av barn som själva fått sjukdomen. I takt med att samarbetet utvecklats har man i allt större utsträckning utökat stödet och idag stödjer Gucci utbildningsprojekt i elva afrikanska länder. Gucci är en av de största företagsgivarna till UNICEFs initiativ ”Schools for Africa”, en kampanj som syftar till högkvalitativ, grundläggande utbildning för alla.