Gåvoshop

Nödpaket 271 kr

st fördelat på gåvobevis.  
Nödpaket

Miljontals barn världen över har drabbats hårt av coronapandemin. Näringsprogram har stängts, vården är överbelastad och många har inte fått det livsviktiga vaccin de behöver mot andra sjukdomar. Antalet undernärda barn stiger och vi riskerar långsiktiga och mycket allvarliga konsekvenser. Som alltid i katastrofer är barnen mest utsatta och pandemin är inget undantag.

Genom att köpa UNICEFs Nödpaket kan du hjälpa barn världen över som drabbats hårt av coronapandemin. Du ser till att fler barn som är i nöd på grund av pandemins effekter får livräddande hjälp, skydd, värme och trygghet.

Nödpaketet innehåller:
- 18 påsar näringsrik nötkräm
- 20 förpackningar högenergikex mot undernäring
- 33 påsar vätskeersättning mot uttorkning
- 10 doser mässlingsvaccin
- 15 doser poliovaccin
- 1 värmande filt
- 1 nalle för trygghet

Livräddande hjälp mot undernäring i pandemins spår

Pappa Moharram Al-Oshari ser till så att hans dotter Bulqis, två år, får i sig näringsrik nötkräm. Familjen har tvingats fly från sin hemstad i Jemen och bor nu i ett flykting­läger i staden Mareb. Familjen fick nyligen reda på att Bulqis och hennes syster Arwa, 14 månader, var allvarligt under­närda. Tre påsar näringsrik nötkräm om dagen kan rädda ett undernärt barns liv.

Situationen för barnen i Jemen är oerhört svår, och corona­pandemin förvärrar situationen ytter­ligare. Allt fler drabbas av undernäring. UNICEF finns där och kämpar för att rädda undernärda barns liv, och se till att de har rent vatten och sanitet, vård och vaccin.

Present till någon som har allt, eller ingenting

Du får fina gåvokort att ge bort. Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest.

Har du andra frågor eller behöver hjälp?

​Mejla unicef@unicef.se eller ring givarservice på 08-420 02 500.