Gåvoshop

Barn på flykt-paket 251 kr

st fördelat på gåvobevis.  
Barn på flykt-paket

Idag befinner sig sammanlagt 28 miljoner barn på flykt i världen. När människor tvingas fly måste de ofta lämna allt de har bakom sig och barnen är som alltid mest utsatta.

När du köper ett Barn på flykt-paket ser du till att två barn får fullgott skydd mot de farliga sjukdomarna polio, mässling och stelkramp. Paketet innehåller också tvålar eftersom god hygien kan rädda liv. Vätskeersättning kan rädda ett barn från uttorkning och nötkräm hjälper undernärda barn att bli friska igen. Filtar ger skydd mot vinterns kyla.

Paketet innehåller:
- 2 filtar
- 2 tvålar
- 20 påsar vätskeersättning
- 6 doser poliovaccin
- 4 doser mässlingsvaccin
- 6 doser stelkrampsvaccin
- 24 påsar nötkräm

Värme till barn på flykt

Hala, tre månader, sitter i sin storasysters famn på en hög med filtar från UNICEF, i flyktinglägret Jibreen utanför Aleppo i Syrien. Systrarnas mamma berättar: "När vi flydde var jag så orolig för Hala. Särskilt när jag hörde att en bebis dött för att det var så kallt i flyktinglägret."

UNICEF finns på plats i Syrien och i andra katastrofer världen över. Vi levererar filtar, varma kläder och annat för att skydda barn som Hala under vinterns kalla månader.

Julklappar som räddar barns liv

Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest, och du får fina gåvobevis att ge bort. Beställ senast 18/12 för att hinna få tryckta gåvobevis till jul. Företag? Ge en julgåva.

Har du andra frågor eller behöver hjälp?

​Mejla gavoshopen@unicef.se eller ring givarservice på 08-692 25 04.