Gåvoshop

Svältkatastrofpaket 199 kr

st fördelat på gåvobevis.  
Svältkatastrofpaket

Hungerkatastrofen är ett faktum i Sydsudan, Nigeria, Jemen och Somalia. Familjer hotas nu av svält eftersom flera år av krig och torka har förstört deras möjligheter att försörja sig. Miljontals barn är undernärda. Genom att köpa ett svältkatastrofpaket är du med och räddar barns liv. Inget barn ska behöva dö av svält.

Svältkatastrofpaketet innehåller:
- 30 påsar nötkräm
- 50 påsar näringspulver
- 10 påsar högenergimjölk
- 12 påsar vätskeersättning

Näringsrik nötkräm, näringspulver och högenergimjölk hjälper undernärda barn att överleva och bli friska igen. Brist på rent vatten är också en orsak till uttorkning och undernäring hos barn. Därför innehåller paketet även livräddande vätskeersättning.

Tillsammans kan vi rädda barns liv

Goanar, tio månader, blir behandlad med näringsrik nötkräm mot svår undernäring på en vårdcentral i södra Sydsudan.

Tidigare i år deklarerade FN svält i delar av Sydsudan. Tack vare enorma insatser från organisationer som UNICEF och WFP har nivån i Sydsudan nu sänkts. Men läget är fortfarande extremt allvarligt. Även Somalia, Nigeria och Jemen lider av en allvarlig hungerkris. UNICEF finns på plats och kämpar för att rädda barns liv och undvika en svältkatastrof.

Presenter som räddar barns liv

Allt du handlar skickas till de barn som behöver det mest. Du får fina gåvobevis att ge bort i present. Välj mellan digitalt eller tryckt gåvokort.

Har du andra frågor eller behöver hjälp?

​Mejla gavoshopen@unicef.se eller ring givarservice på 08-692 25 04.