UNICEFFrågor och svar
Hur kan jag hjälpa barnen i Jemen?

Hur kan jag hjälpa barnen i Jemen?

Sedan konflikten i Jemen eskalerade i mars 2015 har landet blivit ett helvete på jorden för barnen som lever där. Vardagen kantas av våld, brist på mat och rent vatten, skolor och sjukhus har stängt eller förstörts. Mer än 24 miljoner människor – omkring 80 procent av befolkningen – behöver hjälp. 12,2 miljoner är barn.

Konflikten har redan raserat vårdinfrastrukturen i landet och covid-19 riskerar därmed att spridas snabbare än i andra länder. Det finns ett enormt behov av rent vatten och sanitet. Endast hälften av landets vårdinrättningar är igång och det finns en stor brist på livsviktig utrustning, så som ansiktsmasker, skyddshandskar och syrgas.

Omkring två miljoner barn under fem år lider av akut undernäring och behöver behandling. Dessutom har förstörelsen av skolor och sjukhus har lett till att barnen går miste om både utbildning och vård, något som hotar deras framtid.

UNICEF arbetar hårt varje dag i Jemen för att rädda barns liv och hjälpa dem återfå sin barndom. Ge en gåva idag så är du med och ser till att vi kan fortsätta rädda barn från undernäring, och leverera rent vatten och produkter som skyddar mot covid-19.

Swisha till UNICEF Sveriges nummer 90 200 17 och skriv JEMEN för att ge pengar till arbetet för barn som drabbats av katastrofen i Jemen.