Inga barn får hamna utanför.

Kampanjen #utanför är avslutad men frågan om att synliggöra barn i socialt utanförskap fortsätter. Inga barn får hamna utanför.

22 431 Har skrivit på mot utanförskap. Tack för ert engagemang!

Tack. Nu är vi 22431 som skrivit på. Den 8 november lämnar vi över underskrifterna till barnminister Maria Larsson.

Ungas berättelser om socialt utanförskap.
Läs rapporten.

Du vet såna här grejer som att slippa vara hemma på en tom gård hela sommarlovet. Kunna göra sånt som andra barn kan. Att någon gång få känna sig lite bortskämd.”

Pojke, 16 år

Publicerad 7 oktober 2012 av UNICEF Sverige och Socialhögskolan.

Läs hela rapporten

Fakta om barn i socialt utanförskap

Mitt liv som barn. Svensk dokumentär.

Den 8 november överlämnade vi 21 757 underskrifter mot utanförskap till barnminister Maria Larsson. Tack till alla er som engagerat sig i kampanjen #utanför genom att skriva under, blogga, dela och twittra. 

Sagt och gjort under kampanjen.

Tack för ert engagemang!

Något är fel. I Sverige är vi överens om att alla barn ska ha samma rättigheter. Ändå finns det barn som inte räknas in. Som ingen ser. Som hamnar utanför. 

Under tre veckor har vi tillsammans lyft frågan om barn i socialt utanförskap. Vi har låtit barnen själva berätta. Vi har delat deras berättelser. I ett försök att öppna ögonen på de som måste se. För att inga barn ska behöva hamna utanför. 

Genom att blogga, twittra och dela fick vi tillsammans in 21 757 underskrifter som vi överlämnat till barnminister Maria Larsson. Stort tack för ert engagemang!

4

Barn i socialt utanförskap

Det pratas om socialt utanförskap, men vad är det? I Sverige är väl alla med? Här finns ju skyddsnät. Vi tar väl ansvar för alla barn. Eller?

Det kan börja i fattigdom, segregation, med en diagnos, med föräldrar som har problem eller att hjälpen ser så olika ut beroende på var du bor. Ibland får du hjälp, ibland inte. I värsta fall leder det till att du inte klarar skolan. Därifrån kan vägen tillbaka vara väldigt lång.

1847

Ge pengar varje månad

Hjälp barn överallt, varje dag, året runt. Från 100 kr per månad.

Bli Världsförälder

48870

Ge bort något meningsfullt

Köp produkter som räddar barns liv. Få ett gåvobevis att ge bort.

Handla i gåvoshopen